| Több

Hangfoglalás 2010

hangfoglalasonline.hu

2010 a Hangfoglalás ötödik éve. Az eltelt idő alatt Közép-Kelet Európa egyik jelentős zenei eseménye, és a térség legrangosabb szakmai kiállítása lett, százezreket szólítva meg, s figyelmüket a zenei nevelés fontosságára irányítva vált generációk számára fogalommá.

2010 a Hangfoglalás ötödik éve. Az eltelt idő alatt Közép-Kelet Európa egyik jelentős zenei eseménye, és a térség legrangosabb szakmai kiállítása lett, százezreket szólítva meg, s figyelmüket a zenei nevelés fontosságára irányítva vált generációk számára fogalommá.

A Hangfoglalás név ma már nem pusztán egy kiállítást takar, hiszen az esemény szervezője a Hangszeresek Országos Szövetsége az elmúlt öt év minden napján azon dolgozott, hogy ez az üzenet a lehető legszélesebb körbe terjedjen el és egész évet átfogó esemény-sorozattá váljék.

Országjáró roadshow, nyomtatott és elektronikus hangszer- és hangtechnikai magazin, nemzetközi zenei oktató tábor, országos ének-zenei verseny és számos egyéb közvetett és közvetlen zenei esemény, tartja folyamatosan frissen a Hangfoglalás nevet és a szellemiséget. Természetesen a legkiválóbb hazai és nemzetközi sztárvilág és szakemberek aktív közreműködésével, támogatásával.

Az öt esztendő számokra is lefordítható eredményei:
2006-ban az indulás évében azonnal sikerült 15.000 látogatót megnyernünk,
2007-ben 17.000-re , 2008-ban 21.000-re nőtt az érdeklődők száma, 2009-ben pedig 26.000-en voltak személyesen kíváncsiak a Hangfoglalásra, interneten 120.000-n követték figyelemmel az élőközvetítést.

Az első évben megrendezett sokszínű zenei események (koncertek, gyermek és felnőtt programok, hangszer-, hang-, fény-, vizuál-, színháztechnikai bemutatók, oktatási és egyéb szakmai előadások) száma 50-ről, mára több, mint 200-ra növekedet.

A kezdeti 2.500m2-nyi kiállítás 8.000m2-re nőtt, amely a kiállítók számszerű növekedésében is kifejezhető, hiszen a 26 kiállítóval elindult rendezvény az elmúlt évben már 92 kiállítót számlált.

A rendezvény soha nem látott médiafigyelmet kapott az elmúlt években, amelyből gyakorlatilag lehetetlen lenne felsorolást készíteni, hiszen a hazai televíziós stábok (híradós, kulturális, közéleti és zenei műsorok) folyamatosan forgattak.

A nyomtatott média is jelentős felületen foglalkozott az eseménnyel, mind előzetes, mind pedig beszámolók, értékelések formájában. Az internetes megjelenések pedig igazán káprázatosak voltak, hiszen a keresők százezres nagyságrendben ontották a Hangfoglalás név keresésekor a találatokat.

A kiállítás a látogatók számára 2010-ben is ingyenesen megtekinthető!

A kiállításon az A/26-ös standon várunk minden kedves látogatót, ahol meg lehet tekinteni és ki lehet próbálni az összes füldugónkat.

Október 2. szombaton 12.30 2. színpad: Jolhallod.hu videópályázat eredményhirdetés, valamint a győztes videók levetítése.

Tovább az eredeti cikkhez

Hallásvédelem rovat cikkei

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

A süketség génje

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat. tovább..

Dobhártya dolog

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is. tovább..

Süket generáció

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek! Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül. A zúgás figyelmeztető jel. tovább..

Aktuális ajánlataink