| Több

Fesztivál körkép: Sziget 2009

Szerző: Kiri

A legnagyobb múltra visszatekintő, és a legnagyobb tömegeket vonzó fesztivál természetesen a Sziget, amely méltán híres szerte Európában. Ezúttal augusztus 12-17 között kerül megrendezésre, és az eddig biztosnak tűnő fellépők listáját nézegetve nem lesz okunk csalódásra.

Az 1993-ban még Diákszigetként elindult rendezvény mára Európa egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát, ahova számos külföldi turista is érkezik. Az évek során a látogatottság folyamatosan növekedett, bár az utóbbi években stagnál, s idénre is 350-400 ezer vendéget várnak az Óbudai-szigetre. A szervező cég ugyanaz, aki többek között a Volt fesztiválért és a Balaton Sound-ért felel, így már ez önmagában garancia lehet a nagy nevek felvonultatására.

A 17. Szigetre számos újítást ígérnek a rendezők, ezt bizonyítják Gerendai Károly főszervező szavai is, aki szerint „a tavalyi térképpel könnyen lehet, hogy eltévednénk az idei Szigeten." Átalakított helyszínek, megnövelt áteresztő képességű utak, és számos kedvezmény várja az idei bulizókat.  Immár háromra növekedett a szabadtéri nagyszínpadok száma, s ráadásul ezek kínálata letisztult végre: egy a nemzetközi sztároké, egy a világzenei művészeké, míg a harmadik a hazai zenészeké. A Party Arénában ahol máskor csak késő este indult be az élet, ezúttal már a kora esti órákban elő zene lesz.

Ami a kedvezményeket illeti Meex és a rendezők közösen egy csoportos kedvezmény rendszert találtak aki, ahol csapatokat lehet létrehozni, illetve azokhoz csatlakozni, s a nagyobb létszám nagyobb kedvezményt jelent. A maximum 50 százalékos bónusz eléréséhez 46 fő szükséges. Ezen kívül az alkalmi látogatók számát is növelni szeretnék oly módon, hogy a fiatal bulizók szokásait figyelembe véve - azaz, hogy igazán éjfél körül indul a party - este 11-től fél áron lehet belépni az Óbudai-sziget területére. Ha egyedül mennénk jó, ha sietünk, hiszen április 30-ig lehet kedvezményesen hetijegyet vásárolni, ami 30 ezer forintot jelent, ha a hazamenőset választjuk, és 37.500 forintot, ha az ottalvósat. Ez utóbbi egyébként érvényes a 0. és a -1. napra is. Napijegyet most és április 30. után is egységesen 10 ezer forintért vihetünk haza.

A szervezők igyekeztek fenntartani a Sziget azon jó tulajdonságát, hogy igen széles a műfaji palettája. Ezt bizonyítja az idei fellépő lista is, hiszen a metáltól kezdve, a punk-rock-on át, a elektronikus zene képviselőikig mindenki megtalálható. Hogy csak a nagyobb neveket említsük, idén eljön a Placebo, az Offspring, a Prodigy, tavaly a Balaton Soundon hatalmas sikert arató Fatboy Slim, és a trance zenék koronázott királya Armin Van Buuren.

Sziget

Kultúra rovat cikkei

Angyalok erdeje

Egyedülálló és ráadásul látványos jótékonysági kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Felvonulási térre december 6. és január 6. között. A rendezvény fő ékessége az az ötszáz darab díszesen felöltöztetett karácsonyfa, melyet különböző vállalkozások, cégek állítanak fel egy – egy, a közjót képviselő ügy szolgálatában. tovább..

„Számkivetettként kell élnem"

 Írja le így Beethoven a nagyothallók teljes szociális elszigetelődésnek jellemző vonásait, a nagyot hallást, mint betegséget. Valószínűleg a mai orvostudomány tudott volna rajta segíteni. „Mire meghalok..., arra kérem Önt (az orvosát, Prof. Dr. J. Adam Schmidt) nevemben, hogy írja le pontosan a betegségemet, ... hogy legalább velem megbékülhessen a világ halálom után ..." Ezeket írja Ludwig van Beethoven 1802-ben, épp 32 évesen, a Heiligerstadt-i végrendeletében. tovább..

Robbie Williams újra a Take Thatben

Az énekes 15 év után visszatért, hogy elkészítsék közös albumukat.Robbie Williams és a Take That négy tagja - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange és Mark Owen - tavaly szeptemberben találkoztak, hogy új albumot készítsenek. tovább..

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt. tovább..

Aktuális ajánlataink