| Több

Fesztivál körkép: VOLT 2009

Szerző: Kiri

Idén is megrendezik az egyik legbarátságosabb fesztiválként számon tartott VOLT-ot. A szépséges soproni Lővérekbe ezúttal is rengeteg nemzetközileg elismert sztár érkezik, hogy a többezres tömeget szórakoztassa.

A Szigethez hasonlóan a VOLT története is egészen 1993-ig nyúlik vissza, amikoris két fiatal 220 forintos belépőért cserébe 5 együttes szórakoztatta a mintegy 800 fős „tömeget" a soproni sportcsarnok kistermében. A fesztivál igazi sikertörténet, évről évre rohamosan nőtt a látogatók száma, a 2001-ig még Húsvét tájékán megrendezett eseménynek. Ezután került a VOLT is a Sziget rendezőinek keze alá, s ekkor mind a helyszín mind az időpont megváltozott: a sportcsarnok helyett a gyönyörű és tágas soproni Lővérekbe jöhettek a szórakozni vágyók, s a gyakran esős tavasz helyett, immár a forró júliusban. A VOLT jellegzetessége, hogy az összes fesztivál közül itt a legszélesebb a műfaji paletta, mégis tökéletes nyugalommal férnek meg egymás mellett a rock, az elektronikus zene vagy épp a jazz zene előadói és rajongói.

Az idei VOLT egy exkluzív Ákos megnyitó koncerttel kezdődik július elsején - ennek a sportcsarnok ad otthont. Őt olyan nevek követik immár a fő helyszínen, mint a Limp Bizkit, Marlilyn Manson és Franz Ferdinand, de a magyar előadók kedvelőinek sem kell csüggedni, hiszen itt lesz a Kispál és a Borz, az Edda, a Quimby és Belga is. A jegyek akárcsak a Balaton Sound esetében június 12-ig kedvezményes áron kaphatók: a bérlet a megnyitó Ákos koncert nélkül 17.900 forintba, azzal együtt 19.900 forintba kerül. Aki csak 1-1 napra szeretne benézni 6990 forintot kell fizetnie, de ha az Ákos koncertre is kíváncsi akkor 2000 forinttal többet. A kombinált bérlet is addig biztosan megváltható, 39.000 forintért júliusban 8 napon keresztül bulizhatunk Sopronban illetve Zamárdiban.

VOLT

Rajongóknak hozták létre az úgynevezett VOLT klubot, ahova egy egyszerű és ingyenes regisztrációval lehet csatlakozni. Ha ezt megtettük könnyebben és olcsóbban foglalhatunk magunknak szállást illetve ingyenes buszbérlettel is megajándékoznak a VOLT járataira. Ha pedig az xpress.hu-n keresztül klubtagként rendelünk két bérletet, ajándék CD és póló vár ránk.

Kultúra rovat cikkei

Angyalok erdeje

Egyedülálló és ráadásul látványos jótékonysági kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Felvonulási térre december 6. és január 6. között. A rendezvény fő ékessége az az ötszáz darab díszesen felöltöztetett karácsonyfa, melyet különböző vállalkozások, cégek állítanak fel egy – egy, a közjót képviselő ügy szolgálatában. tovább..

„Számkivetettként kell élnem"

 Írja le így Beethoven a nagyothallók teljes szociális elszigetelődésnek jellemző vonásait, a nagyot hallást, mint betegséget. Valószínűleg a mai orvostudomány tudott volna rajta segíteni. „Mire meghalok..., arra kérem Önt (az orvosát, Prof. Dr. J. Adam Schmidt) nevemben, hogy írja le pontosan a betegségemet, ... hogy legalább velem megbékülhessen a világ halálom után ..." Ezeket írja Ludwig van Beethoven 1802-ben, épp 32 évesen, a Heiligerstadt-i végrendeletében. tovább..

Robbie Williams újra a Take Thatben

Az énekes 15 év után visszatért, hogy elkészítsék közös albumukat.Robbie Williams és a Take That négy tagja - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange és Mark Owen - tavaly szeptemberben találkoztak, hogy új albumot készítsenek. tovább..

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt. tovább..

Aktuális ajánlataink