| Több

Moziünnep 2009

Doór Veronika

Idén újra eljött az a négy nap, mely maga a Kánaán a mozizás szerelmeseinek. A Moziünnep az ország közel félszáz pontján, 98 filmszínházat érint szeptember 17-20.-ig, ahol több tucat filmet, régebbi kasszasikereket és újdonságokat tekinthetnek meg a nézők.

Kedvcsinálónak néhány a filmek közül:

A premier előtti vetítések közt ott lesz Pedro Almodóvar új filmje, Megtört ölelések címmel, melynek főszereplője a latin szépség, Penélope Cruz. Emellett egy sztárszínészekben nem kevésbé bővelkedő dráma, a Pippa Lee négy élete is most látható először a vásznon. Több magyar alkotás is szerepel a sorban, mint például a 40. magyar filmszemle fődíjasa, az Utolsó idők vagy Tóth Barnabás filmje, a Rózsaszín sajt.A premier előtti vetítések közt ott lesz Pedro Almodóvar új filmje, Megtört ölelések címmel, melynek főszereplője a latin szépség, Penélope Cruz. Emellett egy sztárszínészekben nem kevésbé bővelkedő dráma, a Pippa Lee négy élete is most látható először a vásznon. Több magyar alkotás is szerepel a sorban, mint például a 40. magyar filmszemle fődíjasa, az Utolsó idők vagy Tóth Barnabás filmje, a Rózsaszín sajt.

Persze a legnagyobb számban az eddigi magas nézettségű, mozikban már nem játszott vagy nemrég kifutott filmek képviseltetik magukat. Kedvezve ezzel azoknak, akik lemaradtak róluk, vagy akiknek kedvencévé váltak, és újra szeretnék látni őket. Ilyen a festői tájakon játszódó, ABBA slágerekkel tűzdelt Mamma mia; a nyolc Oscarral jutalmazott Gettó milliomos; a népszerű vámpírtörténet, az Alkonyat; vagy az animációs Dínók hajnala, Jégkorszak 3, és Rágcsávók. Valamint a szintén Oscar-díjas Wall-e, és a világszerte milliók kedvencévé vált Harry Potter sorozat utolsó előtti darabja, a Harry Potter és a félvér herceg. Tarantino új filmje, a Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantyk című háborús dráma, illetve kis hazánk nagy sikerei közül a Valami Amerika 2 és a Made in Hungária ismét a képernyőre kerülnek.Persze a legnagyobb számban az eddigi magas nézettségű, mozikban már nem játszott vagy nemrég kifutott filmek képviseltetik magukat. Kedvezve ezzel azoknak, akik lemaradtak róluk, vagy akiknek kedvencévé váltak, és újra szeretnék látni őket. Ilyen a festői tájakon játszódó, ABBA slágerekkel tűzdelt Mamma mia; a nyolc Oscarral jutalmazott Gettó milliomos; a népszerű vámpírtörténet, az Alkonyat; vagy az animációs Dínók hajnala, Jégkorszak 3, és Rágcsávók. Valamint a szintén Oscar-díjas Wall-e, és a világszerte milliók kedvencévé vált Harry Potter sorozat utolsó előtti darabja, a Harry Potter és a félvér herceg. Tarantino új filmje, a Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantyk című háborús dráma, illetve kis hazánk nagy sikerei közül a Valami Amerika 2 és a Made in Hungária ismét a képernyőre kerülnek.

Akinek nem lenne elég ez a sok-sok film, az egy pár órára jegyszedővé avanzsált hírességekkel is találkozhat. Szeptember 17-én 17órától LL. Junior és Szujó Zoltán, szeptember 19-én 19 órától pedig Cseh László lesznek a Cinema City Aréna jegykezelői.

Ezenkívül 18-án pénteken Szombathelyen az Agora - Savaria Filmszínházban kulturális programok, koncert, versek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődöket, szombaton pedig a fővárosi Corvin moziban egész napos kalandjátékban vehetnek részt a Harry Potter fanatikusok.

A jegyárak nem egységesek, de a legdrágább is igen jutányos, 550 Ft-ba kerül. A vidéki és a budapesti mozik, valamint a filmek listája és a további programok részletei fellelhetők a www.moziunnep.hu-n. 

 

Kultúra rovat cikkei

Angyalok erdeje

Egyedülálló és ráadásul látványos jótékonysági kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Felvonulási térre december 6. és január 6. között. A rendezvény fő ékessége az az ötszáz darab díszesen felöltöztetett karácsonyfa, melyet különböző vállalkozások, cégek állítanak fel egy – egy, a közjót képviselő ügy szolgálatában. tovább..

„Számkivetettként kell élnem"

 Írja le így Beethoven a nagyothallók teljes szociális elszigetelődésnek jellemző vonásait, a nagyot hallást, mint betegséget. Valószínűleg a mai orvostudomány tudott volna rajta segíteni. „Mire meghalok..., arra kérem Önt (az orvosát, Prof. Dr. J. Adam Schmidt) nevemben, hogy írja le pontosan a betegségemet, ... hogy legalább velem megbékülhessen a világ halálom után ..." Ezeket írja Ludwig van Beethoven 1802-ben, épp 32 évesen, a Heiligerstadt-i végrendeletében. tovább..

Robbie Williams újra a Take Thatben

Az énekes 15 év után visszatért, hogy elkészítsék közös albumukat.Robbie Williams és a Take That négy tagja - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange és Mark Owen - tavaly szeptemberben találkoztak, hogy új albumot készítsenek. tovább..

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt. tovább..

Aktuális ajánlataink