| Több

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Index.hu

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt.

A magyarországi sugárzási jogokkal bíró MTV közleménye szerint vasárnap este 2 246 000 nézője volt a Spanyolország-Hollandia összecsapásnak, ami azt jelenti, hogy a meccs időpontjában bekapcsolt tévék közül minden másodikon futballt néztek az emberek. Az adat persze csalóka, mert nem veszi figyelembe a köztéri kivetítőkön és vendéglátóipari egységekben drukkolók számát, ami egyes becslések szerint akár 300-400 ezerre is rúghatott. A futball a férfiak körében volt a legnépszerűbb, 60 százalékuk nézte a meccset, és kiváló eredmények születtek a 18-49-es korosztályban is, a korcsoport 23 százalékát érdekelte a döntő.

Az internetes közvetítés rekordot döntött: az Index és az MTV közös online streamjét egyes napokon 100 000 felhasználó látta, az egy adott időpillanatra levetített szám 20 000 felhasználót mutat, ami a magyar internetes közvetítések tekintetében rekordó. A vb döntője az év egyik legnézettebb műsora a magyar televíziózásban, hiszen a legnézettebb 22 percben 2 millió 608 ezer néző figyelte az eseményeket.

 

A két döntős országban a számok még sokkal magasabbak voltak, a spanyoloknál új nézettségi rekord született 15,6 millió nézővel, 90 százalékos közönségaránnyal - az előző rekordot is egy sportesemény, a 2008-as Európa-bajnokság elődöntője tartotta 14,1 millió nézővel. A hollandoknál 8,5 millió nézője volt a döntőnek, ez szintén 90 százalékos közönségarányt jelent.

A világ többi részén is nagy volt az érdeklődés a döntő iránt, az USA-ban a korai kezdés (keleti parti idő szerint délután fél 3) ellenére 24 millió néző látta a meccset, ami új rekordnak számít a futballközvetítések történetében. A briteknél 18 millió, a németeknél 25 millió, a franciáknál 14 millió, az olaszoknál 13 millió nézője volt a johannesburgi finálénak.

 

Tovább az eredeti cikkhez

Kultúra rovat cikkei

Angyalok erdeje

Egyedülálló és ráadásul látványos jótékonysági kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Felvonulási térre december 6. és január 6. között. A rendezvény fő ékessége az az ötszáz darab díszesen felöltöztetett karácsonyfa, melyet különböző vállalkozások, cégek állítanak fel egy – egy, a közjót képviselő ügy szolgálatában. tovább..

„Számkivetettként kell élnem"

 Írja le így Beethoven a nagyothallók teljes szociális elszigetelődésnek jellemző vonásait, a nagyot hallást, mint betegséget. Valószínűleg a mai orvostudomány tudott volna rajta segíteni. „Mire meghalok..., arra kérem Önt (az orvosát, Prof. Dr. J. Adam Schmidt) nevemben, hogy írja le pontosan a betegségemet, ... hogy legalább velem megbékülhessen a világ halálom után ..." Ezeket írja Ludwig van Beethoven 1802-ben, épp 32 évesen, a Heiligerstadt-i végrendeletében. tovább..

Robbie Williams újra a Take Thatben

Az énekes 15 év után visszatért, hogy elkészítsék közös albumukat.Robbie Williams és a Take That négy tagja - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange és Mark Owen - tavaly szeptemberben találkoztak, hogy új albumot készítsenek. tovább..

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt. tovább..

Aktuális ajánlataink