| Több

Budapesti járatot indít a Qatar Airways

Origo.hu

A világ legjobb légitársaságainak számító arab fuvarozók eddig elkerülték Budapestet, de jövő januártól a Qatar Airways közvetlen járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan így könnyebben elérhetők Magyarországról az ázsiai célpontok.

A dohai központú Qatar Airways kedden bejelentette, hogy 2010 októberétől hat új európai és ázsiai városba indít járatokat. Az ázsiai célpontok között lesz a thaiföldi nyaralóhely, Phuket, ahová naponta közlekednek majd járatok Dohából, valamint Kuala Lumpur és a vietnámi Hanoi is.

Az új európai célállomások közül heti három alkalommal közlekedik járat a franciaországi Nizzába, Milánón keresztül. Heti öt alkalommal repülnek majd a Qatar gépei Brüsszelbe és 2011. január 17-étől Budapestről is el lehet majd közvetlen járattal jutni Katarba.

 

Akbar al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója a légitársaság honlapján megjelent közleményben elmondta, hogy Phuket, Budapest és Brüsszel is eddig kihasználatlan piacnak számítanak és a cég terjeszkedés szempontjából fontos, hogy az arab légitársaságok közül elsőként a Qatar jelenik meg ezeken a helyeken.

A Qatar Airways 2013-ra közel 120 célállomás kiszolgálását tervezi az addigra 120 repülőgépből álló flottájával. Jelenleg 84 repülőgépet működtet a légitársaság, amelyekkel 90 célállomásra repül. Június 24-én három új járatot indít a társaság, Dél-Afrikába, Sao Paolóba és Buenos Airesbe.

 

Tovább az eredeti cikkhez

Utazás rovat cikkei

10 tipp egy New York-i kiruccanáshoz

Most, hogy vízum nélkül utazhatunk az Egyesült Államokba, New York valószínűleg még az eddiginél is népszerűbbé válik itthon. A Nagy Alma, ahogy a várost becézik, kedvelt úticél ősszel, amikor a Central Park gyönyörű színekben pompázik, télen, a karácsonyi vásárláshoz, és tavasszal is, amikor a felhőkarcolók között még nincs olyan szmog és hőség, mint a nyári időszakban. Összegyűjtöttük, mi az a tíz dolog, amire figyelni kell New Yorkban. tovább..

Budapesti járatot indít a Qatar Airways

A világ legjobb légitársaságainak számító arab fuvarozók eddig elkerülték Budapestet, de jövő januártól a Qatar Airways közvetlen járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan így könnyebben elérhetők Magyarországról az ázsiai célpontok. tovább..

Újra repülhet a Concorde?

Az újraélesztési projektet két civil szervezet azután indította, hogy a februárban kezdődött Concorde-per a végéhez ért. tovább..

Megnyílt a MediciTravelshop Online webáruház!

Honlapunkon minden ami az utazással kapcsolatos megtalálható! Ha szeretne egy szép útikönyvet, térképet vagy albumot a már lefoglalt nyaralásához, vagy csak a gyűjteményét szeretné bővíteni, akkor weboldalunkon ezt könnyen megteheti. tovább..

Aktuális ajánlataink