| Több

Fesztivál körkép: Balaton Sound 2009 

Szerző: Kiri

A tavasz ugyan még nehezen bontogatja a rügyeit, de azt biztosra veszem, hogy lélekben mindenki készül már a nyárra. Aktuális sorozatunkban hát sorra vesszük a kisebb-nagyobb hazai fesztiválokat, melyek évről évre egyre nagyobb sikernek örvendenek. Elsőként a „magyar tenger" zenés rendezvényére fókuszálunk, a Balaton Sound idén is világsztárokat vonultat fel.

Az összes hazai fesztivál közül, ez az egyik legfiatalabb, az idei lesz a harmadik alkalom, hogy elárasztja a tömeg Zamárdi partját. A sikerességéhez és népszerűségéhez viszont kétség sem férhet, elég csak megemlíteni a tavalyi évet, amikor már a nyitás előtt több mint egy nappal elfogyott az összes jegy. Ugyan a szervezők helyszíni jegyárusítást is ígértek, de akkora volt az elővételi igény, hogy mindet kiosztották már akkor. (Ennek levét főként a külföldről jegy nélkül hazánkba érkezők wanna be résztvevők itták meg.)

Az idei őrület ismét négy napon át fog tombolni, egészen pontosan július 9-12 között.  Ami sajnálatos, hogy tavaly óta a jegyárak kissé megugrottak, a napijegy 10 forint híján 10 ezerbe fog kerülni, míg ha az elejétől a végéig élvezni akarjuk a produkciókat akkor 25 ezer forintot kell leszurkolnunk. További költséget jelent az ezer forintot kóstáló kempingjegy, és természetesen az étel-ital vásárlás. Örömhír viszont, hogy a ticketet akár üdülési csekkel, vagy egyébb utalványokkal is megvásárolhatjuk. Érdemes még megemlíteni, hogy a hardcore fesztiválozók örömére idén is lesz kombó bérlet, mely 39 ezer forintért biztosítja mind a Balaton Soundon, mind a Volt fesztiválon való részvégelt.  A pénzünkért cserébe megint számos világsztárt és ritkán látott zenészt, együttest figyelhetünk testközelből. A teljesség igénye nélkül idén ellátogat hozzánk  Moby, az Underworld, a Kraftwerk és a Röyskopp, sőt tiszteletét teszi a techno egyik koronázatlan királya Carl Cox, és a mai modern tánczene egyik népszerű alakja David Guetta is itt lesz újra.  A fesztivál honlapján feltüntetett számláló mutatja, hogy még hányat kell aludnunk, hogy Zamárdi felé vehessük az irányt. Ez a cikk írásának pillanatában 110-et mutat, pedig a nyár már közelebb van, mint gondolnátok…

Balaton Sound

Kultúra rovat cikkei

Angyalok erdeje

Egyedülálló és ráadásul látványos jótékonysági kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Felvonulási térre december 6. és január 6. között. A rendezvény fő ékessége az az ötszáz darab díszesen felöltöztetett karácsonyfa, melyet különböző vállalkozások, cégek állítanak fel egy – egy, a közjót képviselő ügy szolgálatában. tovább..

„Számkivetettként kell élnem"

 Írja le így Beethoven a nagyothallók teljes szociális elszigetelődésnek jellemző vonásait, a nagyot hallást, mint betegséget. Valószínűleg a mai orvostudomány tudott volna rajta segíteni. „Mire meghalok..., arra kérem Önt (az orvosát, Prof. Dr. J. Adam Schmidt) nevemben, hogy írja le pontosan a betegségemet, ... hogy legalább velem megbékülhessen a világ halálom után ..." Ezeket írja Ludwig van Beethoven 1802-ben, épp 32 évesen, a Heiligerstadt-i végrendeletében. tovább..

Robbie Williams újra a Take Thatben

Az énekes 15 év után visszatért, hogy elkészítsék közös albumukat.Robbie Williams és a Take That négy tagja - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange és Mark Owen - tavaly szeptemberben találkoztak, hogy új albumot készítsenek. tovább..

Nálunk is rekordot döntött a vb-döntő

Magyarországon minden második tévén a foci vb döntője ment vasárnap este, a spanyoloknál és a hollandoknál kis túlzással az egész ország látta a meccset. A FIFA mellett a tévések is sikerként könyvelhetik el az egy hónapos eseményt. tovább..

Aktuális ajánlataink