| Több

Aktuális ajánlataink

Lacikám 90-dik születésnapjára

Nem tudom, hogy meghatódjak, vagy tréfálkozzak most veled?
Hogy szeretettel, vagy mókásan, írjam én a versemet!
Annyi minden történt velünk, az első találkozásunk óta,
Több kötetnyi könyv lehetne, és nem csak néhány strófa.

tovább..

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Irsai Hortenzia

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet.

tovább..

Szilánkok 11.

Mama mesél - Kiss Lászlóné - Novella - Vers - Novella

Legyünk mértéktartók a dicsérettel 

A darázs 

Telepátia 

tovább..

A dohányzásmentes életért!

Irsai Hortenzia

Kezdődött az aluljárókkal, folytatódott a vasútállomásokkal, várókkal és tömegközlekedési megállóhelyekkel, ám a törvény lehet, hogy tovább szigorodik. A zárt közterületeken, vendéglátóhelyeken (kocsmák, bárok, diszkók stb.) is tilos lesz a dohányzás, ha az Országgyűlés elfogadja a módosítást, júliustól valószínűleg tilos lesz dohányozni a vendéglátóhelyeken, munkahelyeken. A bírságból befolyó pénzt csak egészségügyi célokra fordíthatnák.

tovább..

A jó hallás ára

Irsai Hortenzia

A világ népességének mintegy 10%-a szenved halláscsökkenéstől. Sokan közülük gátoltnak érzik magukat szociális és foglalkozásbeli helyzetükben. A fül-orr-gégészek és az audiológusok megfelelő módszert tudnak mindenkinek ajánlani hallásgondja megoldására. Ez természetesen pénzbe kerül.

tovább..

Szilánkok 10.

Mama mesél - Kiss Lászlóné - Novella - Vers - Novella

Asszonysoros

Gyerekszáj 5.

Vörös rózsa a szerelem jelképe

tovább..

A süketség génje

Irsai Hortenzia

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat.

tovább..

Dobhártya dolog

Irsai Hortenzia

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is.

tovább..

Szilánkok 9.

Mama mesél - Kiss Lászlóné - Novella - Vers - Novella

Így is lehet szeretni? 

Gyerekszáj 

Két házasság? 

tovább..

Altató helyett Sleepwellness!

Irsai Hortenzia

A Sleepwellness egy olyan módszer, amelynek segítségével a pszichés alvászavarokban szenvedő embereket „meg lehet tanítani” aludni...

tovább..