| Több

A Toshiba fehér szépsége

Szerző: Kiri

Egyes notebookok a teljesítményre gyúrnak rá, mások a mobilitásra, vagy a széleskörű használhatóságra. És vannak olyanok is - mint a Toshiba M800 - amely minden szempontból jól vizsgázik, ráadásul még szép is.

Nos, az élet persze nem fenékig tejfel, az ilyen, és ehhez hasonló masinák árát megkérik rendesen. Aktuális ajánlatunkért is 300 ezer forint feletti összeget kell kicsengetnünk, de akiknek van rá ennyi pénzük, nem valószínű, hogy csalódni fognak. Az M800 ugyanis 13,3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik (mely egyébként szélesvásznú, LED háttérvilágítású, és 1280 x 800 pixeles felbontásra képes), alig nyom két kilót, felszereltsége viszont messze túlmutat az apró netbookokon. A kétmagos Intel processzor 3 GB memóriával megtámogatva könnyedén futtatja a Windows Vistát és a multimédiás alkalmazások többségét. A 320 GB-os merevlemeze is tekintélyt parancsoló, a nála jóval méretesebb gépekbe sincs manapság ennél nagyobb. Egyetlen apró negatívum a viszonylag gyenge integrált videokártya, amely azért játékok futtatására csak alacsony felbontásban képes.

Csatlakozók terén igen jól vizsgázik a fehér szépség. A digitális HDMI kimenet segítségével könnyedén ráköthetjük bármilyen modern külső megjelenítőre, vagy projektorra, az eSATA, FireWire és USB portok pedig lehetővé teszik a gyors kommunikációt a különféle perifériákkal. Nem maradt ki a manapság elterjedt Express Card slot sem, sőt digitális hangkimenetet is kapunk, hogy ne csak a kép, de a hangzás is legyen tökéletes, ha külső hangrendszerre kötjük.

Végére hagytuk a legjobban eltalált részét a gépnek, ez pedig a külső megjelenése. Ez a fehér, MacBookokat idéző dizájn hihetetlenül jól eltalált, s az, hogy a különböző állapotjelző LED-ek és kezelőszervek is fehéren ragyognak, még egy lapáttal rátesz a gyönyörre. A felhasznált anyagok minősége ugyan nem a csúcsszínvonalat képviseli, de alapvetően sem ezzel, sem az összeszerelés minőségével nem volt probléma. Mindenképp ajánljuk, hogy nézzék meg a videós ismertetőt a NotebookTV jóvoltából is.

Toshiba M800

Tech rovat cikkei

Éppen lakható exobolygót találtak

A földinél tízszer sűrűbb szén-dioxid atmoszféra üvegházhatása kellene ahhoz, hogy a folyékony víz stabil legyen a Gliese 581d planétán. A távoli bolygó a Lakhatósági Zóna külső határvidékén kering, és nem kizárt, hogy az élethez szükséges viszonyok is megjelentek rajta. tovább..

Ismét azeri hackerek garázdálkodtak a magyar weben

Ismeretlen azerbajdzsáni hackerek törték fel július 7-én szerdán a Pest Megyei Agrárkamara honlapját, ahol Örményországnak szóló, gyalázkodó szöveget helyeztek el. Tavasszal egy ismert azeri hackercsapat alakított át hazai honlapokat. tovább..

Sikerült feltörni az iPhone 4-et

Kedd este óta hivatalosan is feltörhető az új iPhone, mostantól bármelyik szolgáltató hálózatába be jelent jelentkezni a mobillal. tovább..

100 millió dollárt adott titokban a Google a Farmville fejlesztőjének

A Google komolyan gondolja a Facebook trónfosztására szőtt terveit: a legmenőbb közösségi alkalmazásokat gyártó Zynga játékfejlesztő elcsábításával kezdené a háborút. tovább..

Aktuális ajánlataink