| Több

Sikerült feltörni az iPhone 4-et

Index.hu

Kedd este óta hivatalosan is feltörhető az új iPhone, mostantól bármelyik szolgáltató hálózatába be jelent jelentkezni a mobillal.

Az iPhone 4 megjelenésekor két nagy kérdés volt. Az egyik, hogy a készülék feltörésével foglalkozó Dev Team képes lesz-e végrehajtani a jailbreaket, tehát a mobil felszabadítását, ami után az Apple megkerülésével szabadon másolhatunk rá programokat. A másik kérdés meg az volt, hogy képesek lesznek-e hatástalanítani a SIM lockot, ami egyetlen szolgáltató hálózatába köti az iPhone-t.

Az első kérdésre hamar megjött a válasz, hiszen az operációs rendszer legújabb verzióját már a béták óta ismerték, így tudták azt is, hogyan lehet kijátszani azt. Az iOS4-es piacra kerülése után a Dev Team gyakorlatilag azonnal bejelentette, hogy az jaibreakelhető, így akármelyik telefonra, az iPhone 3G-re, 3GS-re vagy 4-re telepítjük, a szabadság garantált.

 

A SIM lock viszont hardverfüggő, így a kódtörést csak azután lehetett elkezdeni, hogy a készülék piacra került. Ez alig húsz nappal ezelőtt történt meg, de a Dev Team egyik tagja már kedd este kiírta Twitterre, hogy sikerült a törés.

Egy videót is készített, amiben elmondja, hogy van még mit dolgozni a metóduson, mert az egyelőre nem különösebben felhasználóbarát, de a módszert már megtalálta.

Tovább az eredeti cikkhez

Tech rovat cikkei

Éppen lakható exobolygót találtak

A földinél tízszer sűrűbb szén-dioxid atmoszféra üvegházhatása kellene ahhoz, hogy a folyékony víz stabil legyen a Gliese 581d planétán. A távoli bolygó a Lakhatósági Zóna külső határvidékén kering, és nem kizárt, hogy az élethez szükséges viszonyok is megjelentek rajta. tovább..

Ismét azeri hackerek garázdálkodtak a magyar weben

Ismeretlen azerbajdzsáni hackerek törték fel július 7-én szerdán a Pest Megyei Agrárkamara honlapját, ahol Örményországnak szóló, gyalázkodó szöveget helyeztek el. Tavasszal egy ismert azeri hackercsapat alakított át hazai honlapokat. tovább..

Sikerült feltörni az iPhone 4-et

Kedd este óta hivatalosan is feltörhető az új iPhone, mostantól bármelyik szolgáltató hálózatába be jelent jelentkezni a mobillal. tovább..

100 millió dollárt adott titokban a Google a Farmville fejlesztőjének

A Google komolyan gondolja a Facebook trónfosztására szőtt terveit: a legmenőbb közösségi alkalmazásokat gyártó Zynga játékfejlesztő elcsábításával kezdené a háborút. tovább..

Aktuális ajánlataink