| Több

Rózsaszínbe bújtatott csúcstechnika

Szerző: Kiri

A Sony VAIO notebook családja egyike a legrégebbi, és legnagyobb presztízzsel rendelkezőknek. Mindig képesek újdonsággal előrukkolni, s ezúttal a nőies külső mögött roppant komoly hardverelemek dolgoznak.

Pink notebookot gyártani azért elég merész vállalkozás, pláne ilyen viszonylag magas árkategóriában kérdéses a sikere. Ezt a Sony is tudta, így több más színben is megvásárolható ugyanez a típus, de a pink azért mégiscsak rendhagyó. Ez a versenyző a 14,1 hüvelykes kategóriában száll harcba, ami az egyik legjobb kompromisszum a használhatóság és a mobilitás között. Élvezhetően lehet rajta böngészni, akár filmet nézni, de még a hölgyeknek sem okoz nehézséget egy elegáns táskába becsúsztatni a vékony, 2,5 kilogrammos szépséget. A kezelőszervek kialakítása roppant ergonómikusra és felhasználóbarátra sikerült, az egymástól különálló gombok nem csak jól mutatnak, de hosszú távon is kényelmes és pontos használatot tesznek lehetővé. Dicséret illeti a tervezőmérnököket a képernyő zsanérjainak kialakítása miatt, hiszen ezeknek köszönhetően akár 180 fokig is kihajtható a Sony VAIO kijelzője. Ez utóbbi tetején ott figyel az apró webkamera, amelynek minősége meglepően jó. Ezzel és a beépített mikrofonnal szórakoztathatjuk ismerőseinket a chatprogramokon keresztül, vagy éppen videokonferenciákon vehetünk részt.

A teljesítményét tekintve felemás a kép. Egyrészt a beépített Core 2 Duo P8600, a 4 GB memória a 320 GB-os merevlemez és az NVIDIA 9300-as videokártya átlagos irodai és multimédiás felhasználásra jóval több, mint elegendő, de ugyanakkor tudjuk azt is, hogy ezen VAIO 300 ezer forintos áráért cserébe még ennél is jóval erősebb változatot vehetnénk, valamely kevésbé neves notebook gyártótól. A Sony sem csinál belőle titkot, hogy az ár körülbelül 20-25  százalékában a nevet kell megvásárolni, de minden terméknél így van ez, ha egyfajta státusszimbólum vételére adjuk a fejünket. Természetesen a pénzünkért a szokásos extrákat azért nem hagyták le: van itt multiformátumú kártyaolvasó, Wi-Fi, Bluetooth, DVD-író és sok egyéb nyalánkság, amelyekről pontosabb információkat is megtudhatunk, ha ellátogatunk a NotebookTV oldalára.

 

Vaio

 

 

 

 

Tech rovat cikkei

Éppen lakható exobolygót találtak

A földinél tízszer sűrűbb szén-dioxid atmoszféra üvegházhatása kellene ahhoz, hogy a folyékony víz stabil legyen a Gliese 581d planétán. A távoli bolygó a Lakhatósági Zóna külső határvidékén kering, és nem kizárt, hogy az élethez szükséges viszonyok is megjelentek rajta. tovább..

Ismét azeri hackerek garázdálkodtak a magyar weben

Ismeretlen azerbajdzsáni hackerek törték fel július 7-én szerdán a Pest Megyei Agrárkamara honlapját, ahol Örményországnak szóló, gyalázkodó szöveget helyeztek el. Tavasszal egy ismert azeri hackercsapat alakított át hazai honlapokat. tovább..

Sikerült feltörni az iPhone 4-et

Kedd este óta hivatalosan is feltörhető az új iPhone, mostantól bármelyik szolgáltató hálózatába be jelent jelentkezni a mobillal. tovább..

100 millió dollárt adott titokban a Google a Farmville fejlesztőjének

A Google komolyan gondolja a Facebook trónfosztására szőtt terveit: a legmenőbb közösségi alkalmazásokat gyártó Zynga játékfejlesztő elcsábításával kezdené a háborút. tovább..

Aktuális ajánlataink