| Több

Szálloda a világűrben

Szerző: Papp Gergely

-Szia drágám lefoglaltam a szobákat a 2012-es nyaralásra
-Ó aranyos tőled és mennyibe fog kerülni?
-12 millió Euró
-Mennyi?
-Ha a gyerekeket nem visszük csak 6.

Galactic Suit

A "Galactic Suit" névre hallgat az első űrszálloda. A tervezett nyitás időpontja 2012. Természetesen a világ legdrágább szállodájáról van szó, egy utazás három napig tart, és 3 millió Euróba kerül (ez körülbelül az én 12384évi fizetésem összesen). Természetesen ekkora összegért már kap az ember egy 8 hetes felkészítő tábort egy trópusi szigeten, szóval all inclusive. Egy utazás alkalmával négy nézelődő és két személyzet vesz részt az utazáson. A galaktikus kiruccanás, alatt a kedves vendégek napi 15 napfelkeltét és lementét nézhetnek végig (80perc alatt a Föld körül) a speciálisan megtervezett tépőzáras rucijukban, mellyel a zsák formájú űrkabinjuk falára tapadnak. A szálloda úgy néz majd ki, mint egy molekula melynek elemei a már előbb említett zsák formájú kabinok. Ezeket egyesével viszik majd a végtelen űrbe, hogy ott összeépítsék. Designjukat egyszerűen a szükség alkotta, hisz formájuk úgy lett kialakítva, hogy pontosan illeszkedjenek a szállító űrhajó testébe.

Galactic SuitGalactic Suit

Az alkotóknak ez egyik legnagyobb fejtörést a fürdőszoba kialakítása jelentette (a "munka" űrhajókon, űrállomásokon nincs zuhanyzó) vagyis, hogy hogyan zuhanyozzunk súlytalanságban. Természetesen ezt is megoldották: a fürdőkabinba lépve körben lebegő vízzel találjuk szembe magunkat, illetve azok akiknek van pénze a space-wellnessre és ebből merítkezve dörzsölhetik be testüket frissítő vízzel. Sajnos arról, hogy a kis dolgot nagy dolgot hogyan intézik űrluxus módon majd, nem találtam információt, habár szerintem ez inkább érdekes, hogy hogyan lett megoldva az, a napi szinte stroboszkópként ható 15 napfellementében, hogy ne találkozzanak lebegő "tárgyakkal".

WCS - hagyományos űr WCViszont az eddigi gyakorlatról be tudok számolni: Több verzió van bár vannak már köztük elavultak. A legrégebbi módszer, a szimpla erezd el a szerveidet ott az űrruha. Ezt már nem nagyon, vagyis nagyon nem használják. Aztán van a felnőtt pelus, ez sem túlságosan divatos, és talán nem is elvárható a drága vendégektől, hogy a hatalmas élményen kívül még a mindennapi szükségtől is szimplán összecsinálják magukat. És van még a WCS, (amiről én első körben, azt gondoltam kis naiv agyammal, hogy WC in Space-t jelent, aztán rögtön kiderült, hogy Waste Collection System) amely egy 10cm-es lyuk egy ülő alkalmatosságon, amihez természetesen oda kell szíjazni magát az embernek és a lyukon 850 liter levegő percenkénti átsüvítése segíti, hogy a cucc helyes irányba "zuhanjon", aztán vákuum, zár, zacsi, űr meg ilyesmik. Na de bocsánat röpke mellékhelységi kalandozásom miatt.

Szóval ha a látvány és egyéb élvezetek mellett is még unatkozik a vendég, akkor részt vehet mindenféle űrkísérletekben. Hogy hányan unatkozhatnak az űrben (a mindenféle rádió és tévéjátékokban nyert űrutazásokon kívül) a halandó földiek közül egy ilyen jelentéktelen összegért, (3 millió Euró) arra is meg van a válasz: ma a kis sárgolyónkon 40 000 rendkívül, nagyon vagy rohadt gazdag ember él. Az űrviskó építése egyébként 2,6milliárd Euróba kerül (amit nem tudok kiszámolni hány évi fizetésem) ha már a gazdagoknál tartunk.

Tehát kezdjünk el gyűjteni, hogy mi is élvezhessük a rendkívüli úri űrélményt.

Tech rovat cikkei

Éppen lakható exobolygót találtak

A földinél tízszer sűrűbb szén-dioxid atmoszféra üvegházhatása kellene ahhoz, hogy a folyékony víz stabil legyen a Gliese 581d planétán. A távoli bolygó a Lakhatósági Zóna külső határvidékén kering, és nem kizárt, hogy az élethez szükséges viszonyok is megjelentek rajta. tovább..

Ismét azeri hackerek garázdálkodtak a magyar weben

Ismeretlen azerbajdzsáni hackerek törték fel július 7-én szerdán a Pest Megyei Agrárkamara honlapját, ahol Örményországnak szóló, gyalázkodó szöveget helyeztek el. Tavasszal egy ismert azeri hackercsapat alakított át hazai honlapokat. tovább..

Sikerült feltörni az iPhone 4-et

Kedd este óta hivatalosan is feltörhető az új iPhone, mostantól bármelyik szolgáltató hálózatába be jelent jelentkezni a mobillal. tovább..

100 millió dollárt adott titokban a Google a Farmville fejlesztőjének

A Google komolyan gondolja a Facebook trónfosztására szőtt terveit: a legmenőbb közösségi alkalmazásokat gyártó Zynga játékfejlesztő elcsábításával kezdené a háborút. tovább..

Aktuális ajánlataink