| Több

Alig segít az antibiotikum a gyerekek fülfertőzésén

hvg.hu

Alig hatékonyabb a gyerekek fülfertőzésének antibiotikummal való kezelése, mint amikor egyáltalán nem alkalmaznak kezelést - közölték amerikai kutatók.

A Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban ismertetett tanulmány szerzői szerint az Egyesült Államokban a gyerekeknél a középfül fertőzésére adnak a leggyakrabban antibiotikumot.


Mint Tumaini Coker, a tanulmány vezető szerzője hangsúlyozta, a gyerekkori fülfertőzések legjobb kezelése az antibiotikumok mellőzése lehet, mert az átlagos kockázatú gyerekek 80 százaléka antibiotikum nélkül is három napon belül jobban van. Ha százból száz középfülgyulladásos gyerek antibiotikumot kapna, ez az arány 92 százalékra emelkedhetne, ám többeknél a gyógyszer mellékhatásai jelentkeznének - tette hozzá Coker. A mellékhatások között van százból három-tíz esetben kiütés, és öt-tíz esetben hasmenés.

A tanulmány szerzői azt tanácsolják az orvosoknak, hogy az antibiotikummal való kezelés kockázatainak és előnyeinek összevetésekor mindezeket vegyék figyelembe.

Tovább az eredeti cikkhez

Hallásvédelem rovat cikkei

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

A süketség génje

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat. tovább..

Dobhártya dolog

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is. tovább..

Süket generáció

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek! Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül. A zúgás figyelmeztető jel. tovább..

Aktuális ajánlataink