| Több

Hallásvédelem

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Irsai Hortenzia

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet.

tovább..

A süketség génje

Irsai Hortenzia

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat.

tovább..

Dobhártya dolog

Irsai Hortenzia

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is.

tovább..

Süket generáció

Irsai Hortenzia

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek!

Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül.

A zúgás figyelmeztető jel.

tovább..

Fontos az éjszakai alvás

betegszoba.hu

Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá, nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.

tovább..

Az emlékek alvás közben rögzülnek a legjobban

betegszoba.hu

Az a legjobb módja egy vers, kártyatrükk vagy matematikai egyenlet memorizálásának, ha szundítunk egyet - derül ki egy meglepő kutatásból.

tovább..

Gyógyítsd evéssel a krónikus fáradtságot!

astronet.hu

Ilyenkor, tél végén egyre többen panaszkodnak fáradtságra, levertségre, amin az alvás, a pihenés sem sokat használ. A legbiztosabb ok, hogy a szervezetből kiürültek a nyár és ősz folyamán felhalmozott ásványi anyagok és vitaminok. De ez a tavaszi fáradtságnak nevezett állapot még nem azonos a krónikus fáradtsággal. Legfeljebb hasonlít hozzá.

tovább..

Céltalan méhek, üvöltő madarak - a lég- és zajszennyezés hatása

origo.hu

Az emberi környezetszennyezés állatokra gyakorolt hatásának két példáját tárták fel nemrégiben zoológusok. Míg a méhek táplálkozási szokásait a légszennyezés, a különféle énekesmadár-fajok párválasztását a városi zajszennyezés teszi egyre nehezebbé.

tovább..

Új módszer a fülcsengés csillapítására

betegszoba.hu

A kutatók új módszert találtak a krónikus fülcsengés, vagyis a tinnitusz csillapítására. Az egyik nyaki ideg stimulálásával és hangok lejátszásával indítják újra az agyat.

tovább..

Mekkora zajterhelésnek van Ön kitéve?

webbeteg.hu

Ön tudja, hogy egy átlagos napon mekkora zajszintnek van kitéve, és hogy annak milyen élettani hatásai, következményei lehetnek egészségére? Most mindezt megtudhatja!

tovább..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14