| Több

Alpine Motosafe

sportmotor.hu

Csak a hagyományos "3M" szivacs füldugóval tudom összehasonlítani. Ahhoz képest egy másik liga. Igaz árban is egészen más kategória.

Elsősorban a szélzaj kiszűrésére fejlesztették ki! Kis (hozzá adott) adapter segítségével pontosan felhelyezhető a fülbe. A testhő hatására precízen alkalmazkodik a hallójárat kimeneti nyílásához, nem kényelmetlen viselet. Igazából el is szoktam felejteni hogy viselem, emiatt néha a benzinkutas lányokkal "üvöltök" mert nehezebben hallom őket...

Zajcsillapítása remek, de nincs az a kellemetlenbe hajló"süketszoba" érzés, mint a szivacs füldugók esetében. Cserélhető a zajcsillapítás mértékét befolyásoló kis kupak a végén. (városi ill. országúti fokozat van)

Bájos zipzáras tárolódoboz jár hozzá.

Országúti motorozáshoz szinte kötelezővé tenném. A motor és a forgalom hangját is csillapítja sajnos egy csöppet, de szerencsére egészen más mértékben mint a szélzajt.

Problémák

Elég borsos az ára, ahhoz képest hogy kb 2 gramm az egész. :)

Meg kell tanulni JÓL behelyezni a fülbe. Eleinte én sem használtam kis adaptert a behelyezéshez...Pedig a leírásban javasolják.

A beküldő 4 éve motorozott, amikor kritikáját írta.

Beküldte: Revo

Tovább az eredeti cikkhez

Hallásvédelem rovat cikkei

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

A süketség génje

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat. tovább..

Dobhártya dolog

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is. tovább..

Süket generáció

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek! Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül. A zúgás figyelmeztető jel. tovább..

Aktuális ajánlataink