| Több

Alpine MusicSafe Pro és PartyPlug

pcdome.hu

Pár hónappal ezelőtt megkerestek minket a Pcdome magazintól, hogy tesztelnék két termékünket. Mivel nagyon szívesen teszünk eleget minden ehhez hasonló független tesznek, küldtük is a MusicSafe Pro, kifejezetten zenészekek számára gyártott profi füldugót, illetve a PartyPlug, bulizáshoz ajánlott füldugónkat.

Először sima, mindennapi körülmények között tesztelték, bár nem erre lett kifejezetten gyártva, a fehér szűrő vált be itt a legjobban: kiszűrt minden zavaró zajt, és simán tudtak kommunikálni is közben. A fehér szűrő nagyon jól bizonyított studióban, ahol nem az üvöltő hangerő, hanem a tiszta zene a lényeg.

Az ezüst szűrőt a veszprémi Otherside klubban tesztelték, ez egy kisebb klub. Itt remekül kiszűrt minden ártalmas, zavaró zajt, csak a zenét engedte át. Utólagos fülzúgát, csengést, egyáltalán nem tapasztaltak.

Az arany szűrő az extrém teszten is csillagos ötösre vizsgázott: láncfűrész és nehézmunkagép. Egész nap lehet vele fát vágni, és nincs meg a szokásos fülcsengés a nap végén.

A cikkből kiragadnék egy nagyon lényeges részt: “Zenészeknek és DJ-knek elengedhetetlen a MusicSafe Pro. Miután kipróbáltam zenélés közben, csak egy gondolat futott át az agyamon: hogyan voltam meg enélkül eddig? Azoknak, akik hangos zenével vagy akörül dolgoznak, csak ajánlani tudom, kényelmi és egészségi szempontból egyaránt.”

A DJ-knek és zenészeknek nemcsak érték, hanem munkaeszköz is hallás. Ha az károsodik, kárt szenved a munkájuk is, ezért fontos dolog megvédeni azt. A szokványos füldugók ugyan tompítják a káros zajt, viszont ezzel együtt minden más hangot is, amivel nagyon nehézzé, esetenként lehetetlenné válik a zenélés/keverés, hiszen nem hallod, mit csinálsz. A MusicSafe Pro pont erre nyújt megoldást azzal, hogy a káros zajokat kiszűri, viszont a zenét átengedi.
8125 Ft-ot ne sajnálj fordítani a hallásodra!

Tovább az eredeti cikkhez

Hallásvédelem rovat cikkei

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

A süketség génje

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat. tovább..

Dobhártya dolog

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is. tovább..

Süket generáció

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek! Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül. A zúgás figyelmeztető jel. tovább..

Aktuális ajánlataink