| Több

Emergenzán voltunk

Skerlanitz Erika

Az Emergenza a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválja, amit a feltörekvő zenekarok számára rendeznek meg évről-évre. Hallásvédelmi partnere a fuldugo.hu.

A verseny célja, hogy olyan, bármilyen zenei stílusban alkotó, amatőr zenekarok induljanak rajta, akiknek még nincsen profi zenekiadóval szerződése, tehát a felfedezésre várnak. Az utóbbi három évben hazánkban is egyértelművé vált, hogy nagyon sok ilyen zenekar van. Többfordulós a megmérettetés, az utolsó ezek sorában, amit még az adott országban rendeznek, a középdöntő, az itt diadalmaskodó együttes utazhat ki a nemzetközi döntőre Németországba. Természetesen mindez az esélyegyenlőség jegyében zajlik, a szervezők fedezik az esetleges kiutazás költségeit, illetve a fellépéseken a hangszerek nagy része is adott. Tehát nem az anyagi háttéren fog múlni, hogy melyik együttes mennyire tudja majd megcsillantani a tehetségét. A hazai fordulókon közönségszavazás van, a döntőn pedig egy nemzetközi szakemberekből álló zsűri dönt majd.

A 2010-es magyarországi középdöntőt május 28-29-én rendezték meg a Diesel-klubban, amelyen két nap alatt 25 zenekar vett részt, miután már sikeresen túljutott a selejtezőn és az elődöntőn.


A Dieselben játszó 25 zenekarból 13 jutott tovább az A38 Hajóra, a régió Fináléjába. A prágai és bécsi döntők győzteseivel kiegészülve 15 versenyző zenekarral és egy vendégfellépővel június 25-én, pénteken rendezték meg a 2009/10-es Emergenza Fesztivál Közép/Kelet-európai Döntőjét.

Úgy gondolom érdemes volt rá ellátogatni, meghallgatni, szurkolni, és szavazni. Az idáig eljutott produkciók valóban színvonalasak voltak, és remek betekintést engedtek a nem főáramlatú, még nem befutott magyar zenei berkekbe.

Rengeteg látogatót vonzott az esemény, a zenekarok fél óránként váltották egymást.

A bejáratnál, egyből a lépcsőnél állítottuk fel a standunkat, ahol folyamatosan láthatták legújabb reklámunkat is az ide látogatók. http://www.youtube.com/watch?v=aditfE6W9gs

Mind a zenekarok, mind pedig a vendégek nyitottak voltak ránk, és sikerült több embert már a helyszínen is meggyőznünk a hallásvédelem fontosságáról.

A fiatalok hallása óriási veszélynek van kitéve egy-egy több napos fesztivál, bulizás, koncert alkalmával. A megelőzés pedig létfontosságú, hiszen a hallásromlás visszafordíthatatlan folyamat.

Sikerült több zenekarral is beszélnünk és azt tapasztaluk nagy örömünkre, hogy tőlük sem áll távol a füldugó használata. Az ő esetükben ez nem kérdés miért létszükség, hiszen számunkra ez egyben a megélhetését is jelenti.

A győztes zenekar tagjai a számos nyeremény mellett, nyertek egy-egy MusicSafePro-t. Ezúton is gratuálunk nekik!

Hallásvédelem rovat cikkei

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

A süketség génje

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat. tovább..

Dobhártya dolog

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is. tovább..

Süket generáció

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek! Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül. A zúgás figyelmeztető jel. tovább..

Aktuális ajánlataink