| Több

Füldugó teszt Dj Padabantól

pako.hu

Dj Padaban tesztelte le a kifejezetten zenészek, DJ-k, zenekedvelők számára kifejlesztett szűrős füldugónkat.

"Az Alpine Music Safe Pro olyan megoldás számomra, ami kompromisszummentesen védi meg hallásom a fellépésekkel és munkámmal járó zajártalmakkal szemben."
admin

Örömömre szolgál bemutatni egy olyan eszközt, amire már régóta nagy szüksége van mindenkinek, aki komolyabban zenével foglalkozik - és hallását megőrizve -, még sokáig szeretne is.


Ki ne ismerné egy buli, vagy koncert után azt a kellemetlen sípolást, amit a dobhártyaszaggató hangerő - sajnos sokszor nem a legjobb minőségű hangtechnikával párosítva - képes okozni. Régóta kerestem egy eszközt, amivel megvédhetem a hallásom, de lássuk be, hogy nem a legélvezetesebb bedugott füllel meghallgatni egy zenét, arról nem is beszélve, hogy a zenélést egyenesen lehetetlenné teszi. Gondoljunk csak bele, milyen nehéz lenne bekötött szemmel célba dobni... ez sincs másképp.

Az Alpine Music Safe Pro végre betöltötte ezt az űrt, ugyanis nem a teljes frekvenciatartományban egyenletesen csillapít, így a zene élvezhetősége megmarad, de a hallásra leginkább káros frekvenciáktól mégis megvéd. Mivel 3 különböző betét (fehér, ezüst, és aranyszínű) található a szettben, pár másodperc alatt alkalmazkodhatunk a hangkörnyezethez, annak tekintetében, hogy mekkora csillapítás, mekkora védelem szükséges.

A szetthez mellékelt táblázatból könnyen kiolvasható, hogy a különböző színekkel jelölt betétek mely frekvenciákat, milyen mértékben csillapítják. Személyes tapasztalatom szerint, - megfelelő monitorozás mellett - nekem a fehér betét vált be leginkább zenélés közben, ugyanis pár perc után szinte fel sem tűnt, hogy a fülemben van a füldugó, de mikor buli végén kivettem, akkor döbbentem csak rá, hogy mekkora hangnyomást kellett hosszú évek óta elviselnie a füleimnek. Döbbenetes különbség volt. Nagyobb koncerteken fellépő zenészeknek talán nagyobb védelem indokolt, nekem a DJ-zéshez a fehér betét is elegendő volt, de zenélés előtt és után - hiszen gyakran ott ragad az ember egy-egy buliban - az ezüst és arany betétek is jó szolgálatot tettek, mert tényleg pár másodperc cserélni. A kellemes hangzás élmény mellett feltűnt, hogy fizikailag sem zavaró a Music Safe Pro használata, amit valószínűleg hőre lágyuló anyagának köszönhettem. Pár perc után - mikor felveszi a test hőmérsékletét - szinte észrevehetetlen, ami számomra nagyon fontos szempont, mert így a zenére koncentrálhatok. A szetthez jár egy kulcstartó szerű kis tároló doboz, amit nem csak higiéniai szempontból tartok hasznosnak... azonnal fel is raktam a kulcscsomómra, így mindig kéznél van, bármerre is megyek, legyen szó fellépésről, buliról, koncertről, vagy bármilyen zajos hétköznapi helyzetről. Amit nagyon fontosnak tartok még megemlíteni, az a beszédérthetőségre gyakorolt hatása! Hangos zene mellett rendszerint a zenét túlüvöltve ordítanak bele közvetlenül az ember fülébe, ami nekem túlzás nélkül fizikai fájdalmat okozott néha. Nemcsak ennek van mától vége, de feltűnt, hogy míg mások mindig visszakérdeznek, én értem mit mondanak beszélgetőpartnereim még a legzajosabb környezetben is. A nagyszerű védelem, a testreszabhatóság és a kényelmes viselet kombinációja nem megy a zene rovására és ez annyira hasznossá teszi az Alpine Music Safe Pro-t, hogy túlmenően azon, hogy zenészeknek, DJ-knek, hang- és fénytechnikusoknak, vizuálosoknak, és technikai személyzetnek messzemenőkig ajánlom, nagy segítséget nyújthat mindenkinek, aki permanensen tartózkodik hangos zenei környezetben, legyen szó, egyszerűen csak bulizni vágyókról, koncertőrültekről, biztonsági őrökről, klubtulajokról vagy épp pultosokról (A "Mit kérsz?? Nem hallom!" monológ biztosan ismerősen cseng, ugye?).

Padaban

Tovább az eredeti cikkhez

Hallásvédelem rovat cikkei

Hogy unokáinkat is halljuk majd...

Sokan nem tudják, hogy motorozás közben olyan zajterhelés érheti a fülünket, ami már néhány perc után is maradandóan károsíthatja a hallásunkat. A megoldás meglehetősen egyszerű: füldugót kell használni, de persze nem mindegy, milyet. tovább..

A süketség génje

Egerekben igazolták, hogy egyetlen gén kikapcsolásával fokozható a belső fül érzékelő sejtjeinek osztódása. Ez a jelenség talán a süketség terápiájában is szerepet kaphat. tovább..

Dobhártya dolog

A dobhártya sérülését okozó közvetlen hatások legtípusosabb esete, amikor gyermekek játékból vagy kíváncsiságból hosszabb vékony tárgyat (gyufaszál, ceruza, esetleg hajcsat) dugnak a fülükbe. Néha azonban a hallójáratba került idegentest nem szakszeruen végzett eltávolításának kísérlete is vezethet dobhártyasérüléshez, súlyosabb esetben hallócsontsérüléshez is. tovább..

Süket generáció

Diszkók és a hordozható zenelejátszók hangerő korlátozást érdemelnek! Mindenki ismeri az átmulatott éjszakák utáni fülzúgást: 120 decibel hangerejű diszkózás 1 hét zajos környezetben lévő munkának felel meg hallásvédelem nélkül. A zúgás figyelmeztető jel. tovább..

Aktuális ajánlataink